понедельник, 16 июля 2018 г.




Мені випала нагода долучитися до роботи Summer school "Oral history" - Літньої школи усної історії, що була організована Асоціацією міжнародних питань (АМО, Чехія) за підтримки Міжнародного Вишеградського фонду та Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів для вчителів Білорусі та України.


В першу чергу хочу подякувати Юрію Волошину, професору кафедри історії України ПНПУ за запрошення, організаторам:  Момот Анастасії, Шмаковій Інні; перекладачам Рогач Світлані і Ковтун Наталії та багатьом іншим причетним до великої справи.
Лекції Катаржини Бок-Матушек,  Пьотра Зубовського, Клари Когоутової, Адама Граділека, Вацлава Адамека відкрили багато нової інформації щодо збору свідчень з усної історії. А воркшопи Карини Горжені,  Катаржини Бок-Матушек,  Пьотра Зубовського, Мартини Чурдової та Гелени Брожкової дали практичні знання та навички, що необхідні для роботи з даними усної історії.
Окремо хочу подякувати учасникам української команди у складі Юлії Варламової, Юлії Нужі, Тані Кісельової, Лесі Осадчої, Людмили Гармаш, Міли Швець, Вікторії Гончарук, Ліани Антонюк, Владислава Рубленка та представникам білоруської команди: Андрею Мастика, Дарині Касяковій, Татяні Кедрик, Андрею Чарняускі, Наталі Стельмах, Таццяні Гайдук, Андрею Дилюку, Тамарі Гайдук та іншим.
Без перебільшення скажу, що ми всі їхали додому плануючи подальшу діяльність, адже знання, отримані нами, справді безцінні.
P.S. Для себе я відкрила особливе - я можу слухати польською, а конспектувати українською! 

Комментариев нет:

Отправить комментарий